Wanneer je een dagje eropuit gaat met je fietsen achterop de fietsendrager zijn er een aantal regels waar jij je aan dient te houden. Wij zetten ze voor je op een rijtje:
Tip: Lees onze Thule Upride fietsdrager review
De kogeldruk van je trekhaak is bij de meeste auto’s tussen de 45 en 75 kilo. Wil je dus gaan fietsen met een elektrische fiets, dan kun je er vaak maar één meenemen. Een tip is om de accu eraf te halen en deze in je auto te leggen, zo bespaar je al zo’n drie kilo.
Heb je een fietstas of fietsnavigatie aan je fiets bevestigd? Dan is het verstandig om deze er vooraf af te halen, de luchtweerstand kan namelijk zorgen voor minder stabiliteit waardoor de kans bestaat dat je auto gaat zwabberen.
Hoe zit het met de verzekering van je fiets wanneer deze achterop je auto zit? Vaak valt een fiets achterop de auto niet onder de dekking van je autoverzekering. Je kunt hiervoor het beste een fietsverzekering afsluiten. Hier kun je een beroep op doen wanneer je fiets gestolen wordt. Wanneer je fiets beschadigd raakt tijdens het vervoer is de vergoeding afhankelijk van de veroorzaker.
De fietsendrager zelf valt vaak wél onder je autoverzekering, omdat dit een accessoire voor je auto is. Het kan zijn dat jouw verzekeraar een fietsendrager enkel verzekert als je een speciale accessoiredekking hebt afgesloten. Een All Risk-autoverzekering verzekert vaak accessoires tot €1000, hiermee ben je verzekerd voor diefstal of beschadiging van je fietsendrager.
Terug naar Tech