Schade aan je fietsdrager

Fietsendragers zijn er in verschillende vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan de dakdrager, de fietsendrager op de trekhaak, of bevestigd aan de koffer. Waar de fietsdrager bevestigd is en hoe groot deze is zijn belangrijke aspecten wanneer je deze meeneemt op de weg. Je moet hier namelijk je rijgedrag aan aanpassen. Let er bij een dakdrager bijvoorbeeld op de je auto hoger wordt, je kunt mogelijk niet meer door elke tunnel. Bij een fietsdrager op de trekhek wordt je auto een stuk langer. Pas daarom goed op wanneer je parkeert of achteruit rijdt. Maar wat als je met de bagagedrager toch schade veroorzaakt? Of wat als er schade is aan je bagagedrager? Wordt dit vergoed vanuit je autoverzekering? Dit is afhankelijk van de (aard van de) schade en de verzekering die jij hebt afgesloten.


Wordt de schade vergoed door mijn autoverzekering?

Wanneer jij niet in de fout bent gegaan, en de schade aan je fietsdrager of auto is veroorzaakt door de tegenpartij, dan zal dit vergoed worden door de verzekeraar van de tegenpartij. Heb je de schade echter zelf veroorzaakt? Dan moet je rekening houden met enkele dingen. 

WA en beperkt casco verzekering 

Of de schade aan je fietsdrager wordt vergoed is dus deels afhankelijk van de verzekering die jij hebt afgesloten. Hierbij gelden vrijwel dezelfde regels als bij de 3 basisverzekeringen. Heb je een WA verzekering? Dan ben je vergoed voor schade die jij een ander toebrengt. Als het goed is heb jij minstens een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten toen jij je auto hebt gekocht (dit is namelijk verplicht). Wanneer jij een fietsdrager op je trekhaak hebt bevestigd en hiermee bijvoorbeeld tegen een geparkeerde auto aanrijdt, dan zal de schade aan de geparkeerde auto altijd vergoed worden vanuit de verzekeraar. Schade die jij oploopt aan je fietsdrager ben je helaas zelf verantwoordelijk voor. In een situatie die we ons liever niet inbeelden, waarbij jij onderweg je fietsendrager (en misschien dus ook wel je fiets) verliest, wordt ook de schade aan anderen vergoed door de verzekeraar. Dit gebeurt echter alleen wanneer het systeem van de fietsdrager veilig en goed bevestigd was en dit voorval dus buiten jouw macht lag.

Allrisk verzekering 

Heb jij zelf schade opgelopen aan je auto of fietsdrager? Dan wordt dit enkel vergoed wanneer jij voor een allrisk autoverzekering hebt gekozen. Echter is het in het geval van een fietsdrager ook afhankelijk van de aanvullende verzekering voor accessoires of de schade vergoed zal worden. Accessoires die je op of aan je voertuig bevestigt, zoals een fietsdrager, kun je namelijk in de meeste gevallen meeverzekeren op je autoverzekering. Je wilt natuurlijk niet terugkomen van je ontspannende fietstochtje en erachter komen dat je fietsdrager gestolen is. Hoe neem je je fiets dan weer mee naar huis?

Autoverzekeringen vergelijken

Zoals inmiddels wel duidelijk is, is het verstandig om de juist autoverzekering en aanvullende verzekeringen af te sluiten als jij je fiets mee wilt nemen op vakantie. Heb je een nieuwe auto en ben je opzoek naar de juiste verzekering? Of heb je al een verzekering maar denk je eraan om over te stappen. Neem dan even de tijd om dit uit te zoeken en ga je autoverzekering vergelijken! Je wilt immers wel weten waar je aan toe bent als er iets gebeurt en dat deze vervelende situaties eenvoudig opgelost kunnen worden. Ook belangrijk is de premie die je hiervoor maandelijks betaalt. Je wilt je geld natuurlijk liever uitgeven aan een lekker lunch na die lange fietstocht. Kies daarom voor een goedkope autoverzekering die bij jou, je auto en je fietsdrager past!

Terug naar Advertorials