Je fiets gestolen: wat nu?

Als je net een nieuwe fiets hebt aangeschaft van een aardig bedrag, dan is het natuurlijk van belang dat je een fietsverzekering af gaat sluiten. Dit kan je namelijk beschermen tegen onder andere diefstal. Als namelijk je fiets wordt gestolen binnen de drie jaar dat je hem hebt, dan krijg je direct een nieuwe fiets, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zitten.

Ook met diefstal heb je niet te maken met het eigen risico waar je met sommige verzekeringen wel mee te maken hebt. Een fietsverzekering is dus een onmisbare verzekering voor als je een duurdere fiets hebt.
Wist je dat het handig is om ook na te denken over andere verzekeringen dan een fietsverzekering? Op alpina.nl kun je echt alle verzekeringen met elkaar vergelijken.

Schade bij een ander veroorzaakt met je fiets

Mocht het gebeuren dat je lekker aan het fietsen bent, dan kan het maar zo zijn dat je per ongeluk op iemands auto fietst. Ook kan het zijn dat je net niet goed hebt uitgekeken en dat je een voetganger raakt tijdens het fietsen.

Een ongelukje dat jij veroorzaakt zit in een klein hoekje, maar je hebt hier wel te maken met aansprakelijkheid. Als iemand door jouw fietsgedrag dikke schade heeft, dan kun je hier aansprakelijk voor worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus zeker geen slecht idee, aangezien je dan wordt verzekerd voor die schade.

Een ernstig ongeluk met de fiets

Mocht je in een ernstig fietsongeluk terechtkomen, dan wil je natuurlijk ook hiervoor worden verzekerd. Met fietsen zit een ongeluk in een klein hoekje, het kan namelijk zijn dat je onder een voertuig terechtkomt of dat je te maken hebt met een eenzijdig ongeval.

Voor deze situatie kun je een ongevallenverzekering afsluiten. Hierdoor krijg je geld als je ernstig invalide bent geworden en kunnen je nabestaanden ook geld ontvangen, mocht je het ongeluk niet overleven. Zo krijgen jij of je nabestaanden een financiële buffer.

Reisverzekering

Je gaat op reis en je neem mee, natuurlijk je fiets. Toch kan het voorkomen dat er iets in het buitenland gebeurt met je fiets, jezelf of dat je iets kwijtraakt. Daarom is het goed om jezelf hier ook op voor te bereiden door middel van een reisverzekering.

Een reisverzekering met je fiets kan heel veel voordelen opleveren. Zo moet je met je reisverzekering je bagage meeverzekeren. Omdat je fiets meegaat op vakantie, is het dus bagage. Mocht hij dan in het buitenland worden gestolen, dan wordt dit vergoed, ideaal dus als je op wielervakantie wilt gaan!

Zorgverzekering

Als laatste is het ook belangrijk om aan jezelf te denken als je een nieuwe fiets hebt gekocht. Zo kan het zijn dat je graag wilt trainen, dat je te maken krijgt met een ongeluk waarbij je revalidatie nodig hebt of dat je in het ziekenhuis belandt door de fiets.

Hierbij is het van belang dat je ook na gaat denken over een zorgverzekering. Op die manier kun je zonder problemen de fiets opstappen zonder enig risico te lopen. Met een zorgverzekering ben je namelijk verzekerd voor zorgkosten gerelateerd aan fietsen of juist zonder de fiets. Het is wel verstandig om hier een kijkje in te nemen.

Terug naar Nieuws